1. Muziek maken als uitlaatklep

Na een lange dag op school of op het werk is het heerlijk om even te ontspannen, en je hoofd leeg te maken. Ik merk zelf wanneer het druk is op school, of een belangrijke deadline heb, dat ik soms best veel stress heb. Daarom vind ik het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken door met muziek bezig te zijn. Zo hoef je even over niks anders dan je akkoorden na te denken.

2. Bijhouden van je skills

Ik geef het toe: ik speel soms een of meerdere dagen geen gitaar. Dat is natuurlijk niet erg, want het is een hobby. Maar wanneer je in een band zit, krijg je toch dat duwtje in je rug om muziek te gaan maken. Daarnaast repeteren we elke maandagavond, dus ik zorg ervoor dat ik vóór maandag onze nieuwe liedjes heb geoefend. Door te blijven spelen word je steeds beter, en zal je zien dat je beter en beter wordt!

3. Kennismaken met nieuwe muziek

Ik ben iemand die houdt van ‘80s rock, blues en softrock. Daarom heb ik om in de blues-richting te gaan zelfs een nieuwe gitaar gekocht; een hollowbody van Ibanez. Maar de band waar ik in speelde maakte vooral funkmuziek! Hier luisterde ik zelf nooit naar, want het was voor mij gewoon een genre waar ik niet zo veel mee had. Na een paar repetities merkte ik hoe veelzijdig en leuk die muziek was! Die band heeft mij kennis laten maken met nieuwe muziek, waar ik nu toch een beetje fan van ben geworden.

4. Spelen voor publiek

Dit lijkt voor sommigen misschien eng, en dat kan ik begrijpen. Ik was onze eerste paar optredens ook hartstikke zenuwachtig (en nog steeds wel eens). Maar dat is toch uiteindelijk wel waar je het voor doet; mensen blij maken met muziek. Je kan eindelijk laten zien waar je voor hebt geoefend! En voor publiek spelen moet je uiteraard ook oefenen, maar je zult zien dat je hier snel beter in wordt en hier ook zelfvertrouwen van krijgt! En wie weet, verdien je er ook nog eens wat aan!

5. Nieuwe mensen leren kennen

Het kan best spannend zijn om met mensen in een band te spelen die je misschien nog helemaal niet kent. Het bijzondere is dat iedereen in deze wereld dezelfde passie heeft: muziek. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen nadat ik in een band terecht kwam, en veel van deze mensen heb ik nog steeds contact mee, of zijn zelfs vrienden van me geworden!

 

Het belangrijkste dat ik je wil vertellen, is dat je het gewoon eens moet proberen. What’s the worst that could happen? Je maakt kennis met nieuwe muziek, nieuwe mensen en wie weet sta je over een paar jaar voor honderden mensen te spelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.